Fysiotherapie Maasstaete
Kerkeland 9F
6651 KN Druten

T| 0487-512764
F| 0487-517984
E| info@fysiodruten.nl

Podotherapie

De podotherapeut behandelt klachten aan de voeten door middel van correctiezooltjes, schoenaanpassingen en uitgebreide adviezen. Met deze correcties kunnen ook klachten van enkels, knieën, heupen en onderrug worden behandeld. Dat geldt ook voor reumatische klachten en bij diabetici. Bij Maasstaete gebeurt dit in een unieke samenwerking met de fysiotherapeut en zo nodig met gespecialiseerde pedicures. Bij ons kunt u ook terecht voor sportpodologie.
Vanuit het expertisecentrum in Veghel werkt Podomed op diverse locaties in Nederland.
De podotherapeuten van Podomed zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

Samenwerking Fysiotherapie Maasstaete en Podomed
Onze jarenlange samenwerking met Podomed heeft zich in 2012 verder uitgebreid. Op dinsdag en woensdagmiddag is er een podotherapeut aanwezig in Maasstaete voor consulten en behandelingen podotherapie, podoposturaal therapie en sportpodologie.

De beste word je niet alleen
Fysiotherapeuten zullen als dat nodig is samen met de podotherapeut zoeken naar de beste oplossing voor uw klachten. U kunt ook een afspraak maken bij de podotherapeut als u zelf voor een consult of behandeling podotherapie kiest; u kunt dat bij de aanmelding aangeven bij de secretaresse.

Het kan zijn dat bij complexere klachten de podotherapeut eerst advies inwint bij één van de fysiotherapeuten. Het kan zinvol zijn eerst met fysiotherapie te starten voordat er een aanpassing voor uw voet of houding wordt gemaakt. Soms is een aanpassing ook niet meer nodig.

Andersom kan het voorkomen dat u wordt behandeld door een fysiotherapeut en dat wij na het onderzoek of tijdens de behandeling voor een goede oplossing van uw klachten een consult bij de podotherapeut voorstellen. Het resultaat daarvan wordt met u besproken. Het laatste contact vindt dan altijd plaats bij de fysiotherapeut en deze blijft de hoofdbehandelaar. Uiteraard gebeurt dat alleen als u instemt met ons voorstel.

Wat u moet weten
Voor de vergoeding voor fysiotherapie dient u zich op de hoogte te stellen van uw polisvoorwaarden en de mate waarin u verzekerd bent voor fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden de kosten voor de behandeling fysiotherapie rechtstreeks gedeclareerd bij uw verzekering. In de meeste gevallen is dat zo en merkt u daar weinig van, in andere gevallen krijgt u een rekening van uw zorgverzekeraar.

Podotherapie is een andere voorziening en kent andere regels. De vergoeding van uw behandeling en/of de correctiezolen worden geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed, maar is eveneens afhankelijk van uw polisvoorwaarden.  De rekening voor podotherapie krijgt u van Podomed uit Veghel.

Lees meer over Podomed.