Hartrevalidatie helpt bij het herstel en het verbeteren van de conditie.

Bewegen is leuk, gezond en belangrijk. Daarnaast vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Veel mensen willen dan ook wel sporten maar soms is het moeilijk om dit op te pakken. Vooral na een hartziekte is dit erg moeilijk. Nadat iemand een hartrevalidatieprogramma heeft gevolgd in het ziekenhuis is de volgende stap om weer zelfstandig aan de gang te gaan. Maar dit is vaak lastig. 

Daarom bieden wij een beweegprogramma aan om u over die drempel heen te helpen. Dit programma sluit aan op het revalidatieprogramma dat u in het ziekenhuis hebt gevolgd. De bedoeling van dit programma is om u een actieve leefstijl aan te leren die u uiteindelijk zelfstandig kunt voortzetten in uw eigen vertrouwde omgeving.

Het programma duurt 12 weken. U krijgt eerst een intakegesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek. Aan de hand van de uitkomsten hiervan wordt er een persoonlijk beweegplan gemaakt. Met behulp van dit plan wordt er naar uw persoonlijke doelen toe gewerkt. Tussentijds vinden er evaluatiemomenten plaats om te kijken of de doelen of het plan bijgesteld moet worden. Na 12 weken wordt er gekeken of uw doelstellingen bereikt zijn en u zelfstandig verder kunt gaan. Indien de doelen niet gehaald zijn, is er een mogelijkheid tot vervolg van het programma.

Wij rekenen erop dat u gemotiveerd bent wanneer u zichzelf voor het beweegprogramma aanmeldt. Voor een succesvolle behandeling is het cruciaal dat u minimaal twee keer per week traint volgens het voor u meest geschikte programma. Daarnaast dient u zelfstandig dagelijks voldoende te bewegen volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Natuurlijk helpen wij u hierbij en leren wij u hoe dit moet. Uw inzet draagt bij aan een sneller herstel, een betere controle over uw klachten en een betere kwaliteit van leven.

Heeft u vragen?

Bel ons op:
0487 - 51 27 64

Stuur ons een bericht
info@fysiodruten.nl

Over ons

Fysiotherapie Maasstaete in Druten wil op doelmatige wijze zorg van goede kwaliteit leveren die zoveel mogelijk tegemoet komt aan de wensen en behoeften van haar patiënten. Wij vragen, waar mogelijk, een actieve houding van de patiënt; wij nemen het initiatief en coachen u bij uw gezondheidsprobleem.

Fysiotherapie Maasstaete

Persoonlijke behandelingen

U krijgt een volledig persoonlijke behandeling.

Geregistreerde therapeuten

In het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR).

Ervaren personeel

Onze therapeuten zijn specialistisch opgeleid en geregistreerd.

Toegankelijke praktijk

Onze praktijk is laagdrempelig en goed bereikbaar.

Netwerk van professionals

Wij werken samen met professionals voor uw gezondheid.

Therapie doelen

Met u stellen we doelen om het gewenste resultaat te halen.

Maak kennis met ons team

Conny Oerlemans

Bekkenfysiotherapeut


Bekkenfysiotherapie is voor mannen, vrouwen en kinderen met klachten in het buik-, bekkenbodem- en lage rug gebied.

Lees meer  

Evelien Buitenhuis

Oedeemfysiotherapeut


Evelien is oedeemfysiotherapeut en richt zich daarnaast op oncologische fysiotherapie.

Lees meer  

Fenna Beumeler

Oedeemfysiotherapeut


Fenna is oedeemfysiotherapeut en richt zich daarnaast op algemene fysiotherapie en dry needling.

Lees meer  

Fieke Willems

Fysiotherapeut


Fieke is gespecialiseerd in Parkinson, orthopedische revalidatie, knie- en schouderklachten.

Lees meer