Voor advies, begeleiding en revalidatie van sporters met een blessure.

Sporten is leuk, lekker en gezond. Veel mensen willen dan ook wel sporten maar weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Soms kan het ook lastig zijn vanwege een chronische ziekte of fysieke beperkingen. Ook zijn er mensen die door een blessure niet in staat zijn hun sport te beoefenen. De sportfysiotherapeut is de aangewezen persoon voor uw (medische) vragen op sportgebied en uw revalidatie na een blessure. Verder kan hij u adviseren en begeleiden bij het uitoefenen van uw sport om tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen.


De geblesseerde sporter
Als u geblesseerd bent dan wilt u zo snel mogelijk weer fit zijn. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut maakt dit mogelijk. Dit gebeurt altijd in overleg met u en eventueel de verzorger/trainer van de sportclub. Voordat de behandeling gestart wordt, maakt de sportfysiotherapeut eerst een analyse van de blessure en stelt hij een diagnose. Daarna maakt hij een verantwoord revalidatieplan voor een snelle terugkeer op uw oude prestatieniveau. Bovendien geeft hij advies om zo fit mogelijk te blijven tijdens de blessureperiode en om herhaling te voorkomen.

De ervaren sporter
Naast de behandeling en revalidatie van blessures kunt u bij de sportfysiotherapeut ook advies krijgen over de opbouw van een training, het verbeteren van prestaties en het voorkomen van blessures.

De beginnende sporter
De sportfysiotherapeut kan aan de hand van uw lichamelijke mogelijkheden inschatten of een bepaalde sport voor u geschikt is. Daarvoor neemt hij eerst fysieke testen af om uw fitheid te bepalen. Aan de hand daarvan kan hij u adviseren en begeleiden bij het verantwoord opbouwen van de sport.

De jeugdige sporter

Sporten is leuk en gezond maar daarnaast is sporten ook goed voor de motorische ontwikkeling van een kind. Helaas komen groei-gerelateerde blessures bij jeugdige sporters frequent voor. Zeker voor kinderen is het erg vervelend wanneer zij niet met hun vriendjes of vriendinnetjes kunnen sporten of gymmen. Hierin begeleidt en adviseert de sportfysiotherapeut, samen met de kinderfysiotherapeut, ouder en kind.


De sporter met een chronische ziekte of fysieke beperking
Ook als u een chronische ziekte of fysieke beperking heeft dan kunt u bij de sportfysiotherapeut terecht voor sport- of beweegadvies. Hij zal uw beperkingen in kaart brengen en vervolgens een advies geven over uw mogelijkheden binnen de sport.


Voor sportfysiotherapie kunt u terecht bij Sander van Roestel, Swen Kesseleer en Massimo Bouten.

Heeft u vragen?

Bel ons op:
0487 - 51 27 64

Stuur ons een bericht
info@fysiodruten.nl

Over ons

Fysiotherapie Maasstaete in Druten wil op doelmatige wijze zorg van goede kwaliteit leveren die zoveel mogelijk tegemoet komt aan de wensen en behoeften van haar patiënten. Wij vragen, waar mogelijk, een actieve houding van de patiënt; wij nemen het initiatief en coachen u bij uw gezondheidsprobleem.

Fysiotherapie Maasstaete

Persoonlijke behandelingen

U krijgt een volledig persoonlijke behandeling.

Geregistreerde therapeuten

In het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR).

Ervaren personeel

Onze therapeuten zijn specialistisch opgeleid en geregistreerd.

Toegankelijke praktijk

Onze praktijk is laagdrempelig en goed bereikbaar.

Netwerk van professionals

Wij werken samen met professionals voor uw gezondheid.

Therapie doelen

Met u stellen we doelen om het gewenste resultaat te halen.

Maak kennis met ons team

Conny Oerlemans

Bekkenfysiotherapeut


Bekkenfysiotherapie (buik, bekken, bekkenbodem en lage rug gebied)

Lees meer  

Evelien Buitenhuis

Oedeemfysiotherapeut


Oedeemfysiotherapie - oncologische fysiotherapie - trainen tijdens chemotherapie

Lees meer  

Fenna Beumeler

Oedeemfysiotherapeut


Oedeemfysiotherapie - oncologische fysiotherapie - trainen tijdens chemotherapie - dry needling

Lees meer  

Fieke Willems

Algemeen fysiotherapeut


Parkinson - BPPD (draaiduizeligheid) - orthopedische revalidatie (knie- en schouder) - TENS - medical taping

Lees meer