Vergoeding algemene fysiotherapie

Voor de vergoeding van fysiotherapie dient u zichzelf op de hoogte te stellen van uw polisvoorwaarden en de mate waarin u verzekerd bent voor fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden de kosten voor de behandeling fysiotherapie rechtstreeks gedeclareerd bij uw verzekering. In de meeste gevallen is dat zo en merkt u daar weinig van, in andere gevallen krijgt u een rekening van uw zorgverzekeraar of van Fysiotherapie Maasstaete.

Vergoeding bekkenfysiotherapie 

De zorgverzekeraar vergoedt 9 behandelingen uit de basisverzekering bij urine-incontinentie. Voor andere bekkenbodemklachten vergoedt de zorgverzekeraar alleen als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. U kunt dit nalezen in uw polis of navragen bij uw zorgverzekeraar. 

Vergoeding kinderfysiotherapie

Per kalenderjaar vergoedt de basisverzekering 18 behandelingen fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar. Daarnaast is er eventueel vergoeding mogelijk uit een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Bij kinderen geldt er geen eigen risico. Voor sommige indicaties - zoals bij verwijzing door een specialist - zal kinderfysiotherapie doorlopend nodig zijn en wordt het onbeperkt vergoed vanuit de basisverzekering.

Vergoeding ergotherapie

Vanuit de basiszorgverzekering heeft iedereen recht op maximaal 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. De kosten van ergotherapie vallen onder het verplichte eigen risico, behalve voor kinderen tot 18 jaar. Om aanspraak te kunnen maken op ergotherapie is een verwijzing van een arts nodig. In enkele aanvullende verzekeringen kunt u een extra aantal uren ergotherapie verzekeren. Dit kunt u nakijken in uw polis of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Vergoeding podotherapie 

Podotherapie is een andere voorziening en kent andere vergoedingsregels. De vergoeding van uw behandeling en/of de correctiezolen worden geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed maar is eveneens afhankelijk van uw polisvoorwaarden. De rekening voor podotherapie krijgt u van Podomed uit Veghel.

Heeft u vragen?

Bel ons op:
0487 - 51 27 64

Stuur ons een bericht
info@fysiodruten.nl

Over ons

Fysiotherapie Maasstaete in Druten wil op doelmatige wijze zorg van goede kwaliteit leveren die zoveel mogelijk tegemoet komt aan de wensen en behoeften van haar patiënten. Wij vragen, waar mogelijk, een actieve houding van de patiënt; wij nemen het initiatief en coachen u bij uw gezondheidsprobleem.

Fysiotherapie Maasstaete

Persoonlijke behandelingen

U krijgt een volledig persoonlijke behandeling.

Geregistreerde therapeuten

In het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR).

Ervaren personeel

Onze therapeuten zijn specialistisch opgeleid en geregistreerd.

Toegankelijke praktijk

Onze praktijk is laagdrempelig en goed bereikbaar.

Netwerk van professionals

Wij werken samen met professionals voor uw gezondheid.

Therapie doelen

Met u stellen we doelen om het gewenste resultaat te halen.

Maak kennis met ons team

Conny Oerlemans

Bekkenfysiotherapeut


Bekkenfysiotherapie (buik, bekken, bekkenbodem en lage rug gebied)

Lees meer  

Evelien Buitenhuis

Oedeemfysiotherapeut


Oedeemfysiotherapie - oncologische fysiotherapie - trainen tijdens chemotherapie

Lees meer  

Fenna Beumeler

Oedeemfysiotherapeut


Oedeemfysiotherapie - oncologische fysiotherapie - trainen tijdens chemotherapie - dry needling

Lees meer  

Fieke Willems

Algemeen fysiotherapeut


Parkinson - BPPD (draaiduizeligheid) - orthopedische revalidatie (knie- en schouder) - TENS - medical taping

Lees meer